

| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
جنگهای صلیبی به سلسلهای از جنگهای مذهبی گفته میشود که به دعوت پاپ توسط شاهان و نجبای اروپایی داوطلب برای بازپسگیری سرزمینهای مقدس از دست مسلمانان برافروختهشد. صلیبیان از جایجای اروپای غربی در جنگهایی مجزا بین سالهای ۱۰۹۵ تا ۱۲۹۱ شرکتداشتند. جنگهای مشابهی نیز در شبهجزیره ایبری و شرق اروپا تا قرن ۱۵ میلادی برپا بود. مبارزان صلیبی یا به اختصار صلیبیان ,مسیحیان کاتولیکی بودند که علیه مسلمانان و مسیحیان ارتدوکس در قلمرو روم شرقی و در ابعاد کوچکتر با اسلاوها و بالتهای پگان، مغولها، و خوارج مسیحی میجنگیدند؛ گرچه در بازههایی مسیحیان ارتدوکس با آنها متحد شده، علیه مسلمانان میجنگیدند. صلیبیان توسط پاپ مورد تکریم قرار گرفته و آمرزیدهمیشدند.
صلیبیان در ابتدا با هدف بازپسگیری اورشلیم و سرزمینهای مقدس از دست مسلمانان شروع به جنگ کردند و مبارزات آنها در حقیقت پاسخی بود به درخواست رهبران امپراتوری روم شرقی برای جلوگیری از پیشروی ترکان سلجوقی در آناتولی. همچنین، عبارت جنگهای صلیبی برای توصیف مبارزاتی همزمان و پس از آن در قرن ۱۶ به کار میرود که در خارج از شام به دلایل مختلف مذهبی، اقتصادی و سیاسی معمولاً علیه پگانها و خوارج مسیحی و افراد تکفیر شده انجامشد. رقابتها بین مراکز قدرت مسیحی و مسلمان گهگاه منجر به اتحاد بین جناحهای مذهبی در برابر مخالفان خود شد، مانند اتحاد مسیحیان با سلجوقیان روم در جنگ صلیبی یکم.
صلیبیان در ابتدا موفقیتهای موقتی داشتند، اما سرانجام از سرزمینهای مقدس بیرون راندهشدند. بااین حال جنگهای صلیبی تاثیرات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مهمی بر اروپا گذاشت. بهخاطر درگیریهای درونی بین شاهان و مراکز قدرت مسیحی برخی از جنگهای صلیبی از هدف اولیهشان منحرف شدند، مانند جنگ صلیبی چهارم که به غارت قسطنطنیه مسیحی و تقسیم امپراتوری بیزانس بین جمهوری ونیز و صلیبیان انجامید. جنگ صلیبی ششمنخستینین جنگی بود که بدون دعا و اجازه رسمی پاپ آغاز شد جنگهای هفتم، هشتم و نهم به پیروزی مملوکها و حفصیان انجامید و جنگ نهم پایانبخش جنگهای صلیبی در خاورمیانه بود.
ادامه مطلب
منبع ویکی پدیا
قلعه الموت یکی از قلعههای منحصربهفرد تاریخی در ایران است. دژ الموت در شمال شرقی روستای گازرخان(قصر خان) و بر فراز صخرهای به ارتفاع ۲۱۶۳ متر از سطح دریا که بلندی صخره از زمینهای پیرامون خود ۲۰۰ متر و گسترده دژ ۲۰۰۰۰ متر مربع میباشد قرار دارد. این کوه از نرمه گردن (میانه نرمهلات و گرمارود) شروع شده و به طرف مغرب ادامه پیدا کرده است. صخرههای پیرامون قلعه که رنگ سرخ و خاکستری دارند، در جهت شمال شرقی به جنوب غربی کشیده شدهاند. پیرامون دژ از هر چهار سو پرتگاه است و تنها راه ورود به قلعه در انتهای ضلع شمال شرقی است که کوه هودکان با فاصلهای نسبتاً زیاد بر آن مشرف است. این قلعه یکی از جاذبههای گردشگری الموت محسوب میشود.
ادامه مطلب
منبع ویکی پدیا
این مسجد در جنوب آرامگاه رضوی جای دارد
و به رواقهای دار السیاده و دار الحفاظِ آن پیوسته است. یک صحن به گستردگی ۲۸۰۰ متر مربع دارد و زیربنای آن ۹۴۰۰ متر مربع است. بنای مسجد دربرگیرندهٔ ۸ ایوان بزرگ و ۷ شبستان است. گنبدخانهٔ پشتِ ایوان مقصوره، با شبستانهای یک طبقه، بخشهای مختلف مسجد را به هم پیوند میدهد. ایوان جنوبی، ایوان مقصوره نام دارد و ایوان شمالی، معروف به ایوان دار السیاده است. ایوان شرقی، ایوان اعتکاف نامیده میشود و ایوان غربی، ایوان شیخ بهاء الدین نامگذاری شده است.
بر اساس متن کتیبهٔ به خط ثلث در ایوان جنوبی، این مسجد در سال ۸۲۱ ق /۱۴۱۸ م به دستور و کمک گوهرشاد، همسر شاهرخ تیموریساخته شده است و در طیّ قرون، خرابیهای زیادی بر آن وارد شده. بنای مسجد گوهرشاد - که به خاطر نام بانی آن به این نام خوانده میشود - تقریباً ۱۲ سال بهطول انجامیده و معمار اصلی بنا به احتمال قوی قوامالدین شیرازی یکی از معروف ترین معماران دوره تیموریبودهاست.
سلول های جنسی انسان (اسپرم و تخمک) دارای مجموعه کاملی از کروموزوم های پدر یا مادر خود هستند. سلول های جنسی که گامت نیز نامیده می شوند، با یکدیگر ترکیب شده و سلولهای پیکری (سوماتیک) را می سازند. بنابراین سلولهای پیکری از هر کروموزوم دوتا در خود دارند (یکی از سلول جنسی نر و یکی از سلول جنسی ماده). عدد هاپلوئید (n) تعداد کروموزومها در یک گامت را نشان می دهد. یک سلول پیکری دوتا از هر کروموزوم دارد بنابراین دیپلوئید است.
ادامه مطلب...
رشد یک جاندار عبارت است از افزایش منظم کلیه اجزای شیمیایی بدن آن. بنابراین منظور از واژه رشد و نمو، در حقیقت افزایش ماده زنده است که اکثرا به بزرگ شدن و تقسیم یاخته میانجامد. در جانداران پریاختهای، تقسیم یاخته باعث بزرگتر شدن جثه آن ها میشود در صورتی که در تقسیم تک یاختهای ها به افزایش عمده افراد میانجامد
ادامه مطلب....
منبع:www.9omi.mihanblog.com
در زمان خوارزمشاهیان و حاکمیت سلطان محمد خوارزمشاه مغول ها به فرماندهی چنگیز خان مغول مشغول به جهان گشایی بودند.چنگیز خان مغول شخصی بود که به تجارت علاقه زیادی داشت و بازرگانی را تشویق می نمود.چنگیز خان از طرف شرق تصرفاتش به حدود ایران رسیده بود و چنگیز خان با وجود داشتن کشور پر ثروت و عظیم چین که در تصرف داشت به لشکرکشی به ایران نیازی نداشت.از این رو قصد داشت تا با سلطان محمد خوارزمشاه که او را پادشاهی مقتدر میدانست روابط دوستانه برقرار کند.
ادامه مطلب........
اندام تناسلی نر در گیاهان شامل پرچمها و پوشش گل است. هر پرچم از پایهای به نام میله و یك بخش متورم انتهایی به نام بساك تشكیل شده است. میله از یك دسته آوند چوب و آبكش تشكیل شده كه مواد لازم را به بساك میرساند و مواد زاید را از آن خارج میكند. بساك محل تشكیل سلولهای جنسی نر است كه دانههای گرده نام دارد.
ادامه مطلب.....
ميتوز روشي براي تقسيم هسته سلول است که شامل متراکم شدن کروموزوم هاي دو کروماتيدي، تفکيک کروماتيدهاي خواهر هر کروموزوم، تقسيم کروموزوم هاي هر سلول به دو دسته يکسان، انتقال هر دسته کروموزوم به يک قطب سلول و در نهايت تشکيل دو هسته هم ارزش با يکديگر و مشابه با هسته ياخته مادري است.
ادامه مطلب......
نام کتاب : قاره ها را بشناسیم
نویسنده : محمدامین دلاور خلفی
ناشر : پارس بوک
زبان کتاب : پارسی
تعداد صفحه : ۸۰
قالب کتاب : PDF
حجم فایل : ۱,۹۷۰ کیلوبایت
توضیحات : این کتاب خلاصه ای از ۶ قاره اصلی جهان را در خود دارد. این کتاب برای کسانی که می خواهند به طور عمومی جهان را از نظر جغرافیایی و به طور مختصر و مفید تهیه و تنظیم شده است. بخشی از مقدمه این کتاب: وسعت این کره ی خاکی ۵۱۰ میلیون کیلومتر مربع است که حدود ۲۹ درصد آن را خشکی وباقی راآب تشکیل می دهد ودر هر کدام از این زیستگاه ها حیات وخلقت گوناگون ومتفاوتی است که بررسی کامل آن در یک یا دو جلد کتاب خلاصه نمی شود، بلکه در صدها جلد و یا بیشتر خلاصه می شود. ولی ما قصد انجام همچین کار دشواری را نداریم بلکه می خواهیم قاره هایی که در خشکی ها بوجود آمده اند را به شما معرفی کنیم.
لطفا به ادامه مطلب مراجعه فرمایید...
نظریه فرگشت (تکامل) داروین یکی از جنجالیترین نظریات علمی است. یکی از دلایل جنجالی بودن این نظریه ناهمخوانی آن با داستان خلقت در برخی ادیان است، هرچند موارد مشابهی مانند سخنان گالیله و نیوتن در باب جهان-مرکزی نبودن زمین یا گرانش (با وجود آنکه با آموزه ای کتاب مقدس در تضاد است) امروزه کاملا پذیرفته شده هستند. اما چه چیزی باعث شده هنوز نظریه داروین مورد حمله قرار بگیرد؟ یکی از مهمترین دلایل پیچیدگی این نظریه و ارتباط آن با شاخه های دیگر دانش است که فهم درست از آن ها به چند دهه اخیر بر میگردد. در این جا سعی می کنیم نشان دهیم که چگونه می توان عجیب بودن فرگشت را درک کرد. باید توجه کرد که نظریه فرگشت (تکامل) در مورد پیچیدگی، تغییرات ژنتیکی و تولید نسل نوین با خواص متفاوت حرف میزند و از پیدایش اولین موجود زنده و منشاء حیات سخنی به میان نمیآورد، گرچه برای آن هم نظریات و تئوریهای متفاوتی در میان دانشمندان وجود دارد.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در فهم نظریه فرگشت وجود داشته، خلق پیچیدگیهای زیاد، طی فرآیندی به نام “انتخاب طبیعی” است. در مرکز یکی از مهمترین استدلالات علیه پیچیدگی خود به خودی، قضیه میمونهای تایپیست وجود دارد که بیان میکند «اگر تعداد بسیار زیادی میمون پشت دستگاه تایپ قرار دهیم حتی در مدت زمان بسیار طولانی هم به زحمت بتوانند چند صفحه از آثار شکسپیر را خلق کنند.»
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 6
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 21
بازدید کل : 58029
تعداد مطالب : 269
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1
************************